Україна
12 травня 2017
Чим Київ найбільше запам'ятається іноземцям
Учасники Євробачення поділилися враженнями від України.
news-image

Українські журналісти скористалися нагодою "Євробачення" і розпитали учасників конкурсу про уявлення європейців і українців одне про одного, також враження від перебування в Києві. Міфи та реальності обговорювали в сюжеті ТСН, повідомляє «Є!».

Команда співака зі Швеції Робіна Бенґтссона в Києві вже майже тиждень і встигла оцінити українську столицю."Церкви – просто розкішні! Подивіться: краєвиди, річка, пляжі! це супер! Багато гарної архітектури, багато схилів і зелені", - у захваті шведи. Серед знайомих українцям "шведського столу", "шведської стінки" і "шведської сім'ї" гості зі Скандинавії впізнають лише бенкетний стіл. Що в нашому розумінні шведська сім'я – їм невтямки. "У нас нема такого вислову, і я не знаю таких випадків. Але шведи дуже ліберальні, тому якщо таке станеться, ніхто не засуджуватиме", - пояснюють вони. 

Учасниця "Євробачення" від Франції Альма руйнує стереотип про французький поцілунок і навіть галантних французьких чоловіків. "Українські чоловіки наполегливіші", - вважає вона. Вивчити українських чоловіків досконало співачка із Греції можливості не мала, бо, зізнається, їй було б важко конкурувати з українками. "Насправді українські жінки дуже гарні. Очі лише чого варті!", - каже Демі. Інгридієнти того, що українці називають "грецьким салатом", вона називає майже правильно: сир фета, помідори, оливкова олія, оливки. "В Україні так само?", - уточнює співачка.

Іспанський красень Манель Наварро приголомшений українською ціною на візитівку своєї кухні – хамон. "Я заходив до ваших супермаркетів – їжа значно дешевша, ніж в Іспанії. А от хамон у вас дуже дорогий!", - каже він. Наварро натомість спробував місцеві делікатеси та лишився дуже задоволеним. "Я спробував української горілки і закусив усе це салом – і мені сподобалося", - зізнався він. 

Читайте також: Визначились всі фіналісти Євробачення-2017