Київ
12 травня 2017
Зразок людяності: небайдужі кияни врятували від смерті безхатченка
На нерухомого чоловіка звернула увагу одна з мешканок багатоповерхівки.
news-image

У Києві на лавці біля дитячого майданчику у дворі багатоповерхівки кілька днів просидів нерухомо літній чоловік. Як з'ясували місцеві жителі, йому було несила поворухнутися від болю, йдеться в сюжеті ТСН, повідомляє «Є!».

Один день сидить, другий, в якийсь момент не витримала, підійшла запитала – виявляється, він ходити не може, - каже киянка Катерина.

Вона принесла чоловікові їжу та викликала швидку, однак від госпіталізації він відмовився. Оскільки були вихідні та соціальні служби не працювали, Катерина написала повідомлення в соцмережі. Інформація дійшла до журналістів.

Про себе безпритульний В'ячеслав Миколайович чоловік розповів, що йому 68 років, колишній військовий, мав родину і жив на Херсонщині, потім розлучився і в 1999 році переїхав до столиці. У Києві винаймав квартиру, працював, однак із часом заробітків уже не вистачало на житло, а потім загубився паспорт. Чоловіка знають у районі як непитущого і працьовитого – він продавав на місцевому ринку книжки та допомагав іншим торговцям. "Дуже доброзичливий, приємний, грамотний", - характеризують його продавці. Часто підгодовували і навіть брали до себе помитися.

Журналісти викликали чоловікові швидку, яка відвезла його до лікарні. Там у нього діагностували застарілий перелом і пообіцяли підлікувати. "У сто разів краще почуваюся, буде ще краще! Обробили рани, настрій гарний, виспався, відлежався, на людину починаю бути схожим", - радіє безхатько. Соціальні працівники і чиновники вже пообіцяли допомогти В'ячеславові у відновлення документів і пошуку постійного даху над головою. Тим часом журналісти розшукали сина та пообіцяли зустріч із ним. 

Читайте також: Чим Київ найбільше запам'ятається іноземцям