Світ
12 січня 2015
Навальний анонсував серію масових акцій протесту в Росії
В першу чергу мітинги мають пройти в Санкт-Петербурзі та Єкатеринбурзі
news-image

Російський опозиціонер Олексій Навальний, якого недавно засудили до умовного терміну у справі Ів Роше, оголосив про підготовку серії масових акцій протесту в Росії. Про це він повідомив у своєму блозі в понеділок, 12 січня, пише Є | Єдність.інфо.

"Думаю, що нашим наступним організаційно-політичним завданням є підготовка та проведення дійсно великих маніфестацій одночасно в Москві і п'яти-десяти найбільших містах. В першу чергу в Пітері і Єкатеринбурзі, які вчора виступили відмінно. Це повинна бути дійсно хороша і тривала підготовка, яка залучить в процес десятки тисяч людей, готових у цьому брати участь", - написав Навальний на своєму сайті.

Темами для майбутніх мітингів мають стати боротьба з корупцією, повернення прямих мерських і губернаторських виборів, судова система.

Нагадаємо, що 30 грудня в Москві та інших містах Росії прошла серія маніфестацій в підтримку Олексія Навального та його брата, яких прихильники вважають незаконно засудженими.

Тоді десятки протестувальників затримали та помістили в автозаки, які до початку акції приїхали на Болтону площу в Москві. Втім, протримали в СІЗО їх недовго.

Одним з перших затримали самого Олексія Навального, який приїхав на протест, порушивши умови домашнього арешту.