Події
12 травня 2017
Поліцейські викрили притони, де надавалися сексуальні послуги іноземним гостям «Євробачення» (фото)
Сутенери втягнули у проституцію понад 20 повій.
news-image

Правоохоронці припинили діяльність організованої злочинної групи, яка займалась звідництвом та сутенерством у столиці та області, передає «Є!» із посиланням на поліцію Київщини.

Координація діяльності та загальне керівництво злочинним бізнесом здійснювалися дистанційно подружньою парою з м. Житомир. 30-річна жінка та 32-річний чоловік втягнули у проституцію понад 20 повій. Вони надавали весь спектр чоловічих і жіночих послуг сексуального характеру іноземним громадянам, які приїхали до України на пісенний конкурс «Євробачення».    

Начальник поліції Київської області Дмитро Ценов розповів, що розрахунки, за вказівкою сутенерів, клієнти здійснювали виключно в іноземній валюті. Одна година насолоди коштувала від 100 до 500 доларів або євро. Місячна виручка від функціонування злочинного бізнесу складала понад 400 тисяч гривень.  

Також, з метою чіткого контролю за дівчатами та їх клієнтами, усі без виключення притони були оснащені камерами цілодобового відеоспостереження, які в режимі «онлайн» передавали інформацію на комп’ютер організаторів. Підозрювані чітко відслідковували час, який дівчата проводили з іноземцями та кількість виручених коштів.    

Під час проведення 5 санкціонованих обшуків з борделів вилучено: 5 грамів наркотичного засобу «амфетамін», 50 тисяч гривень вирученої готівки, контрацептиви, мобільні телефони диспетчерів та комп’ютерна техніка, за допомогою якої в мережі Інтернет розповсюджувалась реклама злочинного бізнесу.

Також встановлені банківські рахунки, на які клієнти перераховували гроші. У подальшому поліцейські звертатимуться з клопотанням до суду про накладення на них арешту.    

На даний час чотирьох фігурантів злочинної групи затримано.Триває вичерпний комплекс слідчо-оперативних заходів. Відкрито кримінальні провадження за ч.2 ст.302 (створення або утримання місць розпусти і звідництво) та ч.3 ст.303 (проституція або примушування чи втягнення до заняття проституцією) Кримінального кодексу України.

Читайте також: «За участь у заході тітушкам платили по 600 гривень» - поліція про події 9 травня у Дніпрі