Події
14 травня 2017
Киянина арештували за погрозу створити «Рівненську Народну Республіку»
Підозрюваний організував спробу проведення 10 травня несанкціонованого мітингу в Рівному.
news-image

Жителю Києва повідомлено про підозру у завершеному замаху на посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, здійсненому 10 травня в Рівному.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Рівненської області, інформує «Є!», з посиланням на ТСН.

Зазначається, що підозрюваний організував спробу проведення 10 травня несанкціонованого мітингу в Рівному із залученням до цього групи осіб за винагороду. Намагання підозрюваного були спрямовані на посягання територіальної цілісності і недоторканості України.

"І хоча "псевдоакцію" було одразу припинено правоохоронцями спільно із місцевими активістами, дану подію того ж дня було використано низкою російських ЗМІ для формування у громадян негативної думки та ставлення до України, зокрема до її державних структур (приміром під заголовками "Неонацисты устроили драку с копателями янтаря в Ровно")", - йдеться у повідомленні.

Згідно з інформацією, в учасників акції було вилучено плакати та листівки під гаслами "Ровенская Республика", "Бурштин – надбання Рівненської народної республіки" та інші. За ініціативи прокуратури до підозрюваного суд застосував запобіжний захід – тримання під вартою без права внесення застави.

У цьому кримінальному провадженні триває досудове розслідування з метою з'ясування усіх обставин тяжкого злочину та скерування обвинувального акту до суду.

Нагадаємо, у Рівному хотіли провести сепаратистський мітинг, учасники якого зібрались біля будівлі обласної державної адміністрації з плакатами "Ровенская Республика". Інцидент стався 10 травня. Несанкціоновану акцію відразу припинили правоохоронці та активісти , щойно її учасники зібрались біля будівлі ОДА. 

Читайте також: «Я б не радив показувати свій зад співкамерникам», - Аваков повідомив про затримання журналіста, який зіпсував виступ Джамали (фото)