Політика
15 травня 2017
Тіллерсон: Нам є що обговорити з Росією. Перш за все, їхнє втручання у вибори
Кілька днів тому Тіллерсон зустрічався з главою МЗС РФ Лавровим.
news-image

Уплив Росії на процес президентських виборів у США не викликає сумнівів і має стати темою переговорів між Вашингтоном і Москвою. Про це в інтерв'ю NBC News сказав голова Державного департаменту США Рекс Тіллерсон передає «Є!».

У Росії та США є широке коло питань, які варто обговорити. Очевидно, що одне з питань – утручання Москви у президентські вибори. Його підтверджують документи. Нам добре зрозуміла природа цього втручання, – заявив держсекретар.

Тіллерсон підкреслив, що адміністрація Дональда Трампа не збирається вибудовувати відносини з Росією "з чистого аркуша".

Я думаю, що термін "перезавантаження відносин" використовували занадто часто. Перезавантаження неможливе, тому що не можна стерти минуле та почати все з чистого аркуша. Ми стартуємо з того місця, на якому нині перебуваємо, – сказав глава Держдепу.



Тіллерсон підкреслив, що наразі відносини між Вашингтоном і Москвою "на найнижчому рівні" з моменту закінчення холодної війни, між країнами практично немає довіри.

Це нездорова ситуація як для всього світу, так і для нас. Не в інтересах американського народу та наших національних інтересів, щоб відносини з Росією залишалися на такому рівні. Чи вдасться їх поліпшити, чи все залишиться, як і раніше, покаже майбутнє, – уважає він.