Костянтин Меладзе вибачився за виступ України на «Євробаченні-2017» (відео)
Композитор і член нацвідбору емоційно прокоментував виступ рокерів на конкурсі та запропонував або змінювати схему відбору, або журі.
news-image

У програмі "Небачене Євробачення" на каналі СТБ свою думку з приводу виступу українців на конкурсі "Євробачення-2017" висловив продюсер, член журі національного відбору Костянтин Меладзе, передає «Є!» із посиланням на КП.

"Ми уникаємо, мені здається, основної теми. Ви назвали виступ Італії провалом. Але я думаю, що справжній провал - це, безумовно, виступ нашого учасника. Для такої співочої країни, в якій велика кількість видатних музикантів, 24 місце - це ганьба. Але в цій ганьбі, безумовно, є винуваті. І винне в цьому тільки виключно журі, в якому був і я. Не зуміли домовитися про якогось єдиного кандидата.

Я голосував за TAYANNA, і до цього дня вважаю, що вона виступила б найкращим чином. Андрій голосував за MELOVIN. Джамала голосувала за O.Torvald. Голосували ми всі вроздріб. І були здивовані, яким чином раптом потрапила саме ця людина на "Євробачення". Всім відразу стало зрозуміло, що це буде провал. Це зовсім не той жанр, який може претендувати хоча б на потрапляння до двадцятки", - вважає продюсер.

 

"Чому Джамала проголосувала саме за групу O.Torvald? Просто їй сподобалося, і проголосувала. Без урахування перспектив на "Євробаченні". А мені здається, що все-таки потрібно думати на кілька кроків вперед.

Мені здається, потрібно або взагалі міняти схему відбору, або потрібно категорично міняти журі. Може бути, не потрібно садити туди селебрітіз, які, перш за все, думають про власне реноме і так далі, а потрібно посадити тих людей, які реально будуть оцінювати ступінь готовності людини, жанру до участі в "Євробаченні". Тому хотілося б вибачитися за настільки жалюгідний виступ і за настільки ганебний підсумок нашої участі.

І ще раз кажу - вина за це лежить виключно на членах журі, які не впоралися зі своїм завданням і не відібрали найсильнішу людину для участі в цьому "Євробаченні", - підсумував музикант.