Суспільство
16 травня 2017
Mail.ru вже почав радити своїм користувачам, як обходити блокування їхніх сервісів
Зовсім закрити доступ до інтернет-сайту практично неможливо. А змусити провайдера заборонити доступ користувачам до певного домену цілком реально.
news-image
Російська компанія Mail.ru розповідає користувачам, як користуватися її інтернет-ресурсами попри блокування доступу до них

Про це йдеться в дописі соцмережі Mail.ru "Мой мир", пише «Є!» з посиланням на Еспресо.

"Зовсім закрити доступ до інтернет-сайту практично неможливо. А змусити провайдера заборонити доступ користувачам до певного домену цілком реально. Скориставшись нашими рекомендаціями, ви без проблем отримаєте доступ не лише до заборонених сайтів, але й обійдете багато регіональних обмежень із боку закордонних інтернет-сервісів", - пише Mail.ru.

У числі порад компанії - проксі-сервери та анонімайзери, які змінюють ІР-адресу на потрібну країну, браузер Tor, який дозволяє дивитися заблоковані ресурси, VPN-підключення (дозволяє виходити з різних ІР-адрес), програми для зміни ІР-адрес і серверів доступу до мережі, а також мобільні додатки, що дозволяють перегляд заборонених ресурсів.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко підписав указ про введення в дію рішення РНБО про санкції щодо низки російських компаній, зокрема, блокування "Вконтакте", "Одноклассники", "Яндекс" і mail.ru.