Події
16 травня 2017
Мінінформполітики підтримує заборону російських соцмереж
Російські соцмережі використовуються спецслужбами як інструмент гібридної війни.
news-image

Мінінформполітики вважає, що рішення РНБО про заборону "Вконтакте", "Одноклассники" і "Яндекса" відповідає завданням, які сьогодні стоять перед державою. Про це заявив державний секретар МІП Артем Біденко, повідомляє «Є!» з посиланням на 112 телеканал.

"Міністерство інформаційної політики України незмінно вважає ключовою цінністю свободу висловлення думки і робить максимум для захисту ЗМІ та журналістів. Разом з тим, враховуючи надані факти і піклуючись про безпеку країни, рішення РНБОУ відповідає завданням, які сьогодні стоять перед державою з проблематики територіальної цілісності та соціального захисту. Такі ресурси як "Вконтакте", "Однокласники", "Яндекс", "Мейл.РУ ГРУП" давно вже використовуються російськими спецслужбами як інструмент гібридної війни", - заявив він.

При цьому у відомстві зазначили, що "Вконтакте", "Однокласники", "Яндекс", "Мейл.РУ ГРУП" та інші не входили в перелік сайтів, які загрожують націнтересам країни, який напрацювала робоча група при МІП і передала в СБУ.

Зазначається, що на засіданні Ради національної безпеки і оборони України 28 квітня 2017 року її членам було надано перелік фактів і аргументів на підтримку застосування санкцій до російських соцмереж.

Читайте також:Керівнинцтво Вконтакте прокоментували заборону соцмережі

Читайте також:Mail.ru вже почав радити своїм користувачам, як обходити блокування їхніх сервісів