Інтернет
16 травня 2017
В Україні не заблокують «Вконтакті», - роз'яснюють в СБУ
Спецслужбісти як і раніше наполягають на необхідності відмови користувачів від російських сервісів.
news-image

В Службі безпеки України пояснили указ президента про блокування "Вконтакті", "Однокласники", "Яндексу" і інших сервісів, створених країною-агресором.

Інформує «Є!», з посиланням на beztabu.net.

- Заборона діяльності соцмереж стосується тільки роботи їх представництв в нашій країні, а також фінансової діяльності, - підкреслив співрозмовник Без Табу. - Фактично ж заблокувати роботу самого ресурсу в Україні наразі неможливо з кількох причин. По-перше, для цього немає відповідних законів. По-друге, провайдери, наскільки мені відомо, банально не володіють технічними можливостями для цього. Йдеться про мільйони гривень, написанні відповідного ПО і блокуванні всіх обхідних шляхів для потрапляння на сторінки заборонених сервісів.

У зв'язку з цим співробітники СБУ, які діють проти поширення російської пропаганди в соцмережах, працюватимуть в штатному режимі.

Проте, спецслужбісти як і раніше наполягають на необхідності відмови користувачів від російських сервісів, оскільки ФСБшники мають повний доступ до всієї інформації з серверів соцмереж і використовують її на шкоду інтересам національної безпеки України.

Читайте також: Mail.ru вже почав радити своїм користувачам, як обходити блокування їхніх сервісів
Читайте також: З початку року контракт з ВСУ уклали 13 тисяч військових
Читайте також: У столиці вдвічі збільшили фінансування діалізу для хворих киян