Війна
16 травня 2017
Російські загарбники 19 раз з початку доби відкривали вогонь по українських позиціях, - штаб АТО
Околиці Авдіївки і окремі позиції південніше цього міста противник обстрілював з 82-мм мінометів, гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.
news-image

Протягом дня підрозділи російсько-терористичних військ продовжували обстрілювати позиції сил АТО. З початку доби бойовики 19 разів відкривали вогонь по позиціях Збройних Сил України. З початку доби втрат серед українських вояків не було. Підрозділи сил АТО повністю контролюють ситуацію в зоні своєї відповідальності і знаходяться в готовності дати противнику гідну відсіч.
Інформує «Є!», з посиланням на Цензор.Нет.

У вечірньому зведенні зазначається: "Приморський напрям. Бойовики обстрілювали наші опорні пункти в районі Павлопіль, Широкино, Водяного з гранатометів різних систем і стрілецької зброї. Неподалік Чермалика вони били з великокаліберного кулемета.

За нашими позиціями у Красногоровки ворог вів вогонь з мінометів калібру 82 мм. А українських воїнів, які тримають оборону поблизу Новотроїцького, обстрілював ворожий снайпер.

Донецький напрямок. Околиці Авдіївки і окремі позиції південніше цього міста противник обстрілював з 82-мм мінометів, гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. З передмістя тимчасово окупованій Горлівки бойовики били в бік наших опорних пунктів в районі Зайцева з озброєння БТР, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Луганське напрямок. Обстрілявши рано вранці українських захисників в районі селища Жовтого з 120-мм мінометів, а позиції у н.п. Лопаскине з станкового протитанкового гранатомета, незаконні збройні формування істотно знизили свою вогневу активність. Протягом світлого часу доби, станом на цю годину, не було зафіксовано жодного факту застосування ними зброї на цьому напрямку ".

Читайте також: Відтепер за георгіївську стрічку можуть стягнути штраф від 50 до 150 неоподатковуваних мінімумів
Читайте також: У зоні АТО ситуація напружена, двох військових поранено - штаб