Події
17 травня 2017
Тиждень до старту ЗНО в Україні: в мережі шахраї продають готові відповіді
Наявність секретних текстів пояснюють родичами, що працюють у центрі якості освіти.
news-image

До старту всеукраїнського тестування залишається тиждень, а в інтернеті вже маса пропозицій дешево придбати тексти ЗНО та відповіді на тестові питання. За це просять від 200 до 2 тисяч гривень, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Такі продавці пропонують лише картковий розрахунок і відповіді електронною поштою – жодних особистих контактів. Наявність секретних текстів пояснюють родичами, що працюють у центрі якості освіти, а для солідності висилають фото нібито власного паспорту. Однак насправді це звичайнісіньке шахрайство – жодних відповідей після перерахунку грошей не приходить. Директор Українського центру оцінювання якості освіти Вадим Карандій каже, що цьогоріч продовжують свою діяльність і ті, хто обдурював людей іще торік. І додає: скомпонованих відповідей на завдання до проведення ЗНО навіть не існує, а отримати самі тести нереально. "Я на це дивлюсь і мені смішно", - каже він. 

 

Розробник сайту ЗНО Олексій Хоменко твердить, що так само міфічною є версія про те, що матеріали тестування можна витягнути через інтернет хакерським шляхом. І звертає увагу на кричущі невідповідності: про злам захищених ресурсів говорять на сторінках, які заледве коштують тисячу гривень, а схвальні нібито відгуки шахрайські ресурси наводять, навіть не маючи в меню кнопки "залишити відгук". У кіберполіції про ситуацію в курсі.

"В одному з регіональних управлінь встановлені підозрювані, і найближчим часом буде реалізація", - пообіцяв її представник Олександр Гринчак.

 Якщо провину інтернет-шахраїв доведуть, їм загрожує до 5 років ув'язнення.

17 травня ТСН присвятить випуск вечірніх новин історичному підписанню безвізового режиму для України. Дивіться, традиційно, о 19:30 на каналі 1+1. 

Читайте також: Віталій Кличко перевірив, як ремонтують та добудовують дитсадок і школу в Голосіївському районі