Суспільство
17 травня 2017
Депутати розповіли українцям, як вижити без соцмереж (відео)
Мешканці кулуарів Верховної Ради впевнені, що це піде тільки на користь, іншими словами, це не цензура, а гігієна.
news-image

Указ про заборону російських соціальних мереж всього за день зібрав навколо себе десятки тисяч коментарів і тисячі репостів. У той час, як прості українці незадоволені закриттям платформи, якою користувалися не один рік, де зберігаються гори важливої ​​інформації, мешканці кулуарів Верховної Ради впевнені, що це піде тільки на користь, іншими словами, це не цензура, а гігієна.

Про це повідомляє «Є!» з посиланням на Знай

"Вважаю, що це дуже позитивне рішення для посилення національної безпеки. Але воно дещо запізніле. Такі санкції потрібно було вводити ще два-три роки тому. Ми повинні вміти захистити себе від країни-агресора в будь-якій площині, навіть інформаційній", - заявив Андрій Тетерук від "Народного фронту".

З ним згоден й Ігор Луценко від фракції "Батьківщина": 

"Це ресурси, які використовуються для розвідки та збору інформації. І ці контори, які утримує Росія, безсумнівно, пов'язані зі спецслужбами. Питання полягає в тому, що наша СБУ нарешті вийшла і відкрито пояснила це українцям. І це дуже дивно, оскільки вони, як правило, в таких ситуаціях ховають "голову в пісок" ".

Такої ж думки дотримується його колега Іван Крулько: 

"Те, що сьогодні їх заборонили - логічно, оскільки вони несуть загрозу національній безпеці нашої країни. Там поширюється інформація, яка прямо діє проти наших національних інтересів. Тому я вважаю, що самі громадяни України повинні від них відмовлятися, оскільки це фактично підтримка російських спецслужб, за допомогою соцмереж виробляють необхідну їм інформацію".

Разом з тим, депутат від "Блоку Петра Порошенка" Олексій Мушак не вважає, що підписаний указ буде повністю реалізований: це неможливо хоча б тому, що існує чимало аналогів забороненим сервісам, якими українці безсумнівно користуватимуться. У відповідь на це його однпартіец Мустафа Джемілєв нагадав, що Росія і Україна знаходяться у стані війни: російська пропаганда настільки брехлива, що легко перепльовує "геббелівську".

Також нардепи нагадали, що в Україні є чимало соціальних мереж, які не користувалися успіхом саме через російські сервіси. Тепер же перед ними відкрита дорога.

"Я підтримую обмеження їх використання в Україні. А такі соціальні мережі, як "ВКонтакте" і "Однокласники" - однозначно потрібно закрити. У нас є прекрасні альтернативні соціальні платформи, які мають перспективу розвитку", - заявив позафракційний депутат Дмитро Добродомов.

Читайте також:«Вконтакті» дбають про своїй користувачів, надіславши інструкцію як обійти блокування