Суспільство
17 травня 2017
Київстар, lifecell і Vodafone почали блокувати санкційні сайти РФ
Виконуючи вимоги зазначеного указу, телеком оператори, відсьогодні починають технічні заходи з обмеження надання послуг доступу до зазначених веб-сайтів відповідно до технічних можливостей.
news-image

Три телеком оператори в Україні "Київстар", Vodafone Україна і lifecell почали блокування російських сайтів, що потрапили під українські санкції.

Про це йдеться у спільній заяві операторів, повідомляє «Є!» з посиланням на УП.

Оператори вказують, що відсьогодні відповідно до указу президента телеком оператори "повинні припинити надання послуг з доступу до ряду веб-ресурсів, зокрема соціальних мереж "ВКонтакте", "Однокласники", усіх сервісів Yandex та mail.ru, та інших".

"Виконуючи вимоги зазначеного указу, телеком оператори, відсьогодні починають технічні заходи з обмеження надання послуг доступу до зазначених веб-сайтів відповідно до технічних можливостей", - йдеться у заяві.

Як відомо, Київстар, Vodafone та lifecell разом займають понад 97% ринку мобільного зв'язку в Україні.

16 травня 2017 року президент Петро Порошенко підписав указ, яким ввів в дію рішення РНБО про оновлення списку санкцій проти низки російських компаній, серед яких "Аерофлот", соцмережі "Вконтакте" і "Одноклассники", компанія "Яндекс" тощо.

Читайте також:Провайдери можуть підняти ціни на інтернет через блокування російських сайтів - ІнАУ