Суспільство
17 травня 2017
За рішенням ВР аліменти - власність дитини
Спосіб стягнення аліментів визначає той з батьків, з ким проживає дитина.
news-image

Неповнолітня дитина має право на самостійне отримання аліментів та розпорядження ними відповідно до Цивільного кодексу України, а той з батьків, на ім'я якого вони виплачуються, розпоряджається аліментами винятково за цільовим призначенням в інтересах дитини. За ухвалення в цілому законопроекту №4928 проголосували 226 депутатів Верховної Ради.

Інформує «Є!», з посиланням на tyzhden.ua.

Також установлюється, що спосіб стягнення аліментів визначає той з батьків, з ким проживає дитина. Крім того, ВР затвердила мінімальний розмір аліментів на одну дитину не менше, ніж 50% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку.

Стягувач аліментів має право звернутися до суду про стягнення аліментів у розмірі на одну дитину – однієї чверті, на двох дітей – однієї третини, на трьох і більше дітей – половини заробітку (доходу) платника аліментів, але не більше десяти прожиткових мінімумів на дитину відповідного віку на кожну дитину.

Читайте також: Рада підвищила мінімальну суму аліментів на дитину
Читайте також: Віталій Кличко: «Ми плануємо реформувати систему стоматологічної допомоги через об’єднання 14 комунальних поліклінік у єдине підприємство»