Світ
18 травня 2017
Найбагатші люди планети збідніли на $ 35 млрд через Трампа
Про це свідчать останні зміни у відповідному рейтингу, який складає агентством Bloomberg.
news-image

Сумарний статок 500 найбагатших людей планети скоротився приблизно на $ 35 млрд внаслідок обвалу на фондових ринках США і ряду інших країн через скандалів навколо адміністрації президента Трампа.

Про це свідчать останні зміни у відповідному рейтингу, який складає агентством Bloomberg, пише «Є!» з посиланням на Новое Время.

Лідер рейтингу найбагатших у світі людей Білл Гейтс втратив через обвал на ринку $ 1 млрд, бо аж на 2% подешевшали акції компанії Microsoft за день. На рахунку Гейтса, порахували аналітики Bloomberg, близько $ 86,6 млрд.

Очільник Amazon Джеффрі Безос "завдячує" Трампу втратою $ 1,7 млрд. Цінні папери Amazon подешевшали на 2,2%. Сумарна вартість належних Безос активів скоротилася до $ 81,9 млрд.

Засновник іспанського текстильного концерну Inditex і торгової марки Zara Амансіо Ортега втратив $ 355 млн. Його статки зменшилися до $ 83,2 млрд. Однак це не вплинуло на його рух вгору у списку найбагатших. Ортега посів друге місце, випередивши Безоса.

Один з творців американської компанії Facebook Марк Цукерберг збіднів на $ 2 млрд. Акції Facebook впали в ціні на 3,3%, а статок Цукерберга скоротився до $ 62,3 млрд.

За останніми оцінками Bloomberg, сумарні статки 500 найбагатших людей світу рівняє приблизно $ 4,9 трлн.

Читайте також:Ви не переможете, – американська ведуча звернулася до Путіна російською