Політика
18 травня 2017
Методами заборони сильну і процвітаючу Україну не побудувати, - Вадим Рабінович
Влада зрозуміла, що нічого більше в економіці зробити не може.
news-image

Заборона в Україні ряду російських соціальних мереж і порталів викличе обурення не тільки жителів країни, а й зарубіжних партнерів. Таку думку в ефірі телеканалу «112 Україна» висловив народний депутат, голова парламентського підкомітету з прав людини і лідер партії «За життя» Вадим Рабінович, повідомляє «Є!».

Парламентарій пояснив, чому, на його думку, уряд зважився на такий крок. 

«Влада зрозуміла, що нічого більше в економіці зробити не може. Влада злякалася того, що 9 травня мільйони людей продемонстрували соціальну активність і висловили свою повагу до Дня Перемоги. І тут же з усіх боків почався наступ. Наступ на свободу слова, на права людини, на право на інформацію. Крок за кроком в Україні наступають на свободу. На елементарні права, які в XXI столітті мають всі, крім Північної Кореї, а тепер і України. Тільки правителі наші забувають: методами заборони сильну і процвітаючу Україну не побудувати», - підкреслив Вадим Рабінович.

На думку народного депутата, «кожен день влада перевіряє больовий поріг суспільства». 

«Ну а що ще, мовляв, ви проковтнете: з пенсій податки - терплять, абонплату за підключення газу - терплять," Роттердам плюс "- мовчать, трудовий стаж 25 років - нічого, землю відберемо і ліс спиляємо - ну, може, змовчать. А давайте у бабусі тепер і "Однокласники" заберемо, а у молоді музику з "ВКонтакті" - нічого, витерплять», - зазначив опозиційний політик.

Вадим Рабінович підкреслив, що такі дії не призведуть ні до чого хорошого. 

«І якщо і далі мовчати, то прийдемо до того, що буде телевізор з двома-трьома головами, що говорять і пиками правителів, буде йти" Лебедине озеро", а на стінах портрети членів Політбюро, яким дозволено буде поклонятися. Все це проходили сто років тому, а потім і в 30-і роки сталінізму. Вся ця революційна доцільність і ломка через коліно ні до чого доброго не приводять, історія вже показувала, але наші комсомольці не навчилися на її прикладах нічому», - переконаний парламентарій.

На його думку, «тепер влада торкнулася сфери, в якій, схоже, нічого не розуміє». 

«Заборонити інформацію сьогодні не можна, технічно це майже нездійсненно, обійти всі ці заборони нічого не варто. Але у нас як економічні, так і технічні нездари керують кожною галуззю, яку не візьми. І ведуть нас шляхом Північної Кореї, а ніякої не Європи. Де ви бачили, щоб у Європі забороняли щось таке. Ось почекайте, Європа ще з цього приводу своє слово скаже», - констатував Вадим Рабінович.

Він додав, що нардепи сьогодні взагалі не працюють на благо суспільства. 

«Цілий місяць відпочивали депутати, прийшли на роботу - то стрічку забороняють, то з сайтами воюють, а жодного економічного питання, ні питань про тарифи, про доходи населення, про банки і Гонтареву, яка вбила наші фінанси, про корупцію, яка роз'їдає суспільство, про те, що два мільйони молоді виперли за кордони країни. Нічого цього немає, нічого не створюємо, чи не будуємо, але все перейменовуємо і забороняємо», - підкреслив лідер партії «За життя».

Він закликав спостерігати за всім цим і «робити висновки біля виборчих урн, коли підемо голосувати». 

«Нічого, ми перехворіємо всім цим. За медичною шкалою у нас зараз температура 40, але хвороба пройде, будуть вибори. Ми зробимо висновки, об'єднаємося навколо цінностей життя і свободи, розвитку та процвітання - і побудуємо сильну, потужну, заможну Україну, де не буде місця поганим заборонам і будуть правити не люди, а закони », - резюмував Вадим Рабінович.

Читайте також:В Україні спростять процедуру отримання документів для жителів Донбасу