Події
18 травня 2017
В окупованому Криму масово перевіряють документи кримських татар, які вийшли на жалобні заходи (фото)
На півострові були випадки затримання кримських татар, зокрема у Феодосії затримали і вже відпустили Сулеймана Кадирова, який намагався покласти квіти.
news-image
Водночас активісти у соцмережах повідомляють про затримання учасників заходу.
 
Про це повідомляє «Є!» з посиланням на Тиждень.

В тимчасово окупованому Криму силовики масово перевіряють документи в людей, які вийшли на жалобні заходи до річниці депортації кримськотатарського народу, що відбувається у Сімферополі в четвер, 18 травня.

За інформацією ЗМІ, документи перевірили і в журналістів, які були присутні на акції.

Водночас, як повідомили активісти у соцмережах, на півострові були випадки затримання кримських татар, зокрема у Феодосії затримали і вже відпустили Сулеймана Кадирова, який намагався покласти квіти.

Окрім, того, у Сімферополі затримали активіста Сервера Кераметова за одиночний пікет. За даними, силовики відібрали пояснення про проведення несанкціонованого заходу, а потім відпустили. Також, затримали ще 10 молодих людей з кримськотатарським прапором.

Як повідомив активіст Наріман Джелялов у Facebook, кримські татари звернулися до влади Росії з вимогою припинити репресії в анексованому Криму. Про це йдеться в документі, опублікованому 18 травня.

У документі вказано, що після початку анексії Криму на півострові були вбиті, викрадені, піддані тортурам, обшукам, затриманням і арештам безліч представників кримськотатарського народу.

Нагадаємо, у Сімферополя о 12:00 почався жалобний захід у зв’язку з річницею депортації кримськотатарського народу. Колона студентів із прапорами і квітами пройшла до пам'ятного знаку, де зібралося близько 50-60 людей. Присутні виконали кримськотатарський гімн і прочитали молитву.

На материковій частині України, в анексованому Криму, а також у багатьох країнах світу 18 травня відбуваються заходи, присвячені пам’яті жертв депортації кримськотатарського народу 1944 року. У цей день згадують трагічні події 1944 року, коли корінний народ Криму вислали за межі півострова. Всього було депортовано понад 200 тисяч людей.

Читайте також:Кримські татари вивісили траурні та національні прапори попри заборону окупантів (фото)

Читайте також:Морпіхи з передової привітали українців з Днем вишиванки (відео)