Суспільство
19 травня 2017
У Міносвіти розповіли, коли школярі почнуть вчитися 12 років
Українським учням зараз доводиться вивчати великі масиви інформації, адже організатори освітнього процесу в старшій профільній школі непомірно інтенсифікували процес навчання в 9-11 класах.
news-image
Міністерство освіти і науки має намір ввести 12-річну шкільну освіту не раніше 2028-30 років.
 

Про це заявила міністр освіти і науки Лілія Гриневич, повідомляє «Є!» з посиланням на "Укрінформ".

Вона зазначила, що українським учням зараз доводиться вивчати великі масиви інформації, адже організатори освітнього процесу в старшій профільній школі непомірно інтенсифікували процес навчання в 9-11 класах.

Саме тому, за її словами, необхідно організувати проектне навчання, щоб розширити знання та вміння дітей, однак на цей процес необхідно не менше трьох років. Зокрема, у Європі старша школа є трирічною або чотирирічною, а в Україні - дворічною.  

"Я вважаю, що українські діти заслужили того, щоб отримати сучасну освіту - не лише здобували знання, частина яких згодом виявиться непотрібною в житті, а щоб вони отримували ті вміння і компетентності, які їм допоможуть стати успішними людьми, долати складні виклики, а не ховатися від них з купою комплексів і різних залежностей. Тому ми будемо рухатися до трирічної старшої профільної школи", - наголосила Гриневич.

Вона додала, що відповідно до планів Міністерства, така школа буде функціонувати у 2028-30 роках.

Читайте також:Порошенко вніс до Ради законопроект про інклюзивну освіту