Київ
19 травня 2017
Київ підписав Меморандум про співпрацю з Китайським Консорціумом
Микола Поворозник підписав Меморандум про співпрацю щодо проекту будівництва четвертої лінії метро в м. Києві з Китайським Консорціумом.
news-image

Заступник голови КМДА Микола Поворозник підписав Меморандум про співпрацю щодо проекту будівництва четвертої лінії метро в м. Києві з Китайським Консорціумом, до якого входять компанії «China Railway International Group» та «China Pacific Construction Group», повідомляє «Є!» з посиланням на КМДА.

Документ підписали в рамках робочого візиту української урядової делегації з метою участі в Діалозі високого рівня Форуму міжнародного співробітництва «Один пояс, один шлях».

«Консорціум виступає в якості керуючого партнера, який має великий досвід у галузі будівництва об’єктів інфраструктури. Фахівці китайської сторони проведуть дослідження щодо поточного стану реалізації Проекту «Будівництво 4-ї лінії метро в м. Києві», яке розглядатиме технічні деталі; обсяг фінансових ресурсів і правовий спосіб, завдяки якому проект буде реалізований остаточно. Також дослідження включатиме оцінку юридичної і фінансової життєздатності проекту, у тому числі техніко-економічне обґрунтування та кошторис витрат», – розповів заступник голови КМДА Микола Поворозник.

Згідно з документом, Консорціум може виступати в якості підрядника, що працює за схемою ЕРС (проектування, закупівля та будівництво) та виконувати «Проекти» за моделлю EPC+F (проектування, закупівля, будівництво та фінансування).

У рамках цього проекту Консорціум надаватиме допомогу Київській міській державній адміністрації у залучені коштів від китайських фінансових установ, що дозволить налагодити співпрацю з урядом Китаю та реалізувати великі інфраструктурні проекти.

Читайте також:З 19 по 21 травня в Києві частково обмежать рух транспорту на Одеській площі