Політика
19 травня 2017
«В аптеках кажуть, що про безкоштовні ліки для пенсіонерів чули тільки в новинах», - Рабінович
Вадим Рабінович вимагає від Уляни Супрун службового міністерського розслідування причин фактичного зриву програми «Доступні ліки».
news-image

Політик закликав в. о. міністра охорони здоров'я терміново провести службову перевірку, повідомляє «Є!».

Про це йдеться в депутатському зверненні голови підкомітету ВР з прав людини та лідера політичної партії «За життя» Вадима Рабіновича на адресу Уляни Супрун.

Парламентарій в зверненні наводить слова виборців про те, що «в більшості аптек України про таку програму чули тільки в новинах», тобто фактично програма «Доступні ліки» до сих пір не стартувала. За словами народного депутата, люди стурбовані тим, що ніхто не знає адрес і місця розташування тих аптек, де пенсіонери можуть отримати обіцяні ліки.

Вадим Рабінович вимагає від Уляни Супрун службового міністерського розслідування причин фактичного зриву програми «Доступні ліки», яка повинна була стартувати ще 1 квітня цього року і була розрекламована МОЗ як програма забезпечення пацієнтів похилого віку з рядом діагнозів безкоштовними або частково оплачуваними ліками.

«Я вимагаю не тільки розслідування і покарання винних за фактичний зрив програми, але і надання мені повного списку адрес аптек, які зобов'язані обслуговувати подібним чином пацієнтів, а також фінансового звіту про виділені бюджетні кошти на програму "Доступні ліки" і її рекламу, яка, на жаль, схоже, так і залишилася не більше, ніж рекламою», - заявив Вадим Рабінович в коментарі для ЗМІ.

Як повідомлялося раніше, основою програми «Доступні ліки» стала часткова реалізація положень законопроекту авторства Вадима Рабіновича, згідно з яким держава надавала б безкоштовні ліки інвалідам, чорнобильцям, дітям-сиротам і пенсіонерам.

Законопроект був схвалений парламентським комітетом з питань охорони здоров'я, однак МОЗ узятий на реалізацію в значно урізаному вигляді.

Читайте також:Зупинена трагічна статистика: Аваков прокоментував скасування закону Савченко