Події
19 травня 2017
Прикордонники «відрізали» від України два села
Працівники Держприкордонслужби перекрили єдину дорогу, яка сполучає села з рештою українських територій
news-image

Жителі сіл Новоолександрівка і Нові Бутори, що на Одещині, сидять без продуктів, тому що не можуть покинути населені пункти.

Така ситуація сталась через те, що під час проведення демаркаційних робіт на кордоні з самопроголошеним "Придністров'ям" працівники Держприкордонслужби перекрили єдину дорогу, яка сполучає села з рештою українських територій, інформує «Є!», з посиланням на 24tv.ua.

Оскільки Новоолександрівка і Нові Бутори розташовані всередині невеликого виступу, який дотичний до "кордонів" невизнаної "республіки", то автомобільне сполучення відбувалось через дорогу, 900 метрів якої проходять через територію "Придністров'я".

З учорашнього вечора ми відрізані від України. Ми не можемо залишити свої населені пункти, поставки хліба та інших продуктів не здійснюються, швидка допомога до нас приїхати не може, – підкреслила голова сільради Новоалександровки Людмила Чебан.

У ДПСУ пояснили, що починаючи з 2011 року попереджали місцеві органи про необхідність будівництва об'їзного ділянки дороги.

"На жаль, за ці роки жодної реакції не було. Але будівництвом доріг займаються не прикордонники, а інші структури. Наше завдання – забезпечити безпеку громадянам України протягом 450 кілометрів кордону з "Придністров'ям", – зазначив речник ДПСУ у Південному регіоні Андрій Білобородченко.
Читайте також: На Харківщині евакуювали школярів через сильний запах газу
Читайте також: Названа мінімальна сума коштів, яка необхідна українцям для подорожей у країни Європи