Світ
20 травня 2017
Дві українські команди увійшли до топ-25 конкурсу NASA
NASA проводить "Space Apps Challenge" із 2012 року.
news-image

Дві українські команди увійшли до топ-25 наймасштабнішого щорічного міжнародного хакатона NASA "Space Apps Challenge 2017" у категорії Рeoples' Choice. Про це повідомляє Державне космічне агентство України (ДКАУ) у Facebook, передає «Є!».

Лідерами конкурсу NASA стала команда інженерів із Дніпра з освітньо-науковим проектом Diversity. Мета проекту – підготовка нового покоління космічних дослідників і популяризація космосу.

Команда Spacer запропонувала "земну" модель орбітальної станції, яка стане лабораторією для досліджень з імітацією умов космосу для всіх охочих, – ідеться в повідомленні.

Також серед найкращих Autonomous Smart Village – концепція розумного поселення, яку запропонували одеські школярі.

Інтелектуальні системи управління у поєднанні з розгалуженою космічною інфраструктурою дадуть змогу зробити життя землян максимально комфортним і безпечним, а також ефективно використовувати ресурси, – повідомляє агентство.

ДКАУ закликає українців підтримати співвітчизників голосуванням.

Голосувати за команди можна на сайті конкурсу щодня до 22 травня. Для цього потрібно обрати український проект (голосувати можна за обидва), один раз пройти просту процедуру реєстрації, натиснути й утримувати кнопку Vote до зміни її кольору на зелений, – уточнюють у повідомленні.