Суспільство
22 травня 2017
У Києві суд виніс вироки трьом молодикам, які жорстоко побили АТОвця у кафе
Один із засуджених отримав реальний термін ув'язнення.
news-image

Сьогодні, 22 травня, Святошинський суд Києва вирішив долю трьох молодиків, які торік у кафе побили АТОвця Сергія Зеленського, передає «Є!» із посиланням на ТСН.

27-річний Ігор Якименко отримав 7 років ув'язнення за нанесення тяжких тілесних ушкоджень. На резонансному відео з камер спостереження, яке було розповсюджене у Мереж видно, що Ігор наносить удари гайковим ключем, і саме ці ушкодження було визнано експертизою та судом найтяжчими.

Другий засуджений – 20-річний Дмитро Качан, який на відео наносить удари діжкою – отримав три роки умовного покарання. Оскільки Качан разом з Якименком чекали на вирок у СІЗО, Дмитра звільнили просто в залі суду.

Третього учасника побиття – 18-річного Дмитра Двигая – засудили до 2 років умовно. Оскільки на момент конфлікту хлопець був неповнолітнім, він чекав на вирок під домашнім арештом.

Крім того, засуджені разом мають сплатити бійцю 57 тисяч гривень відшкодування матеріальних збитків та 300 тисяч – моральних.

Сам АТОвець та його матір рішення оскаржуватимуть, оскільки вирок Якименку та Двигаю в них заперечень не викликає, проте для Дмитра Качана вимагатимуть реального ув'язнення. Нині, кажуть, стан здоров'я постраждалого задовільний.

На суд, підтримати бойового товариша, прийшли бійці, ветерани АТО. А самі засуджені жодного каяття чи жалю не виказували. Після оголошення вироку Якименко та Качан сміялись та обійнялись. Свої вироки коментувати відмовились.

Нагадаємо,  побиття відбулось у червні минулого року. У постраждалого були важкі забої голови та переламані кістки черепа - його доправили до лікарні на швидкій ледь живим.

Читайте також: У чотирьох областях України очікуються заморозки