Події
22 травня 2017
З України видворили пропагандиста телеканалу «Інтер»
Шувалова видворили за межі України.
news-image

22 травня українські прикордонники видворили за межі країни російского пропагандиста, фактичного керівника інформаційної служби телеканалу "Інтер" Ігоря Шувалова. Йому заборонено в'їзд строком на 5 років. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив нардеп, радник глави МВС Антон Геращенко, передає «Є!»

Також він нагадав, що Шувалов - шеф відомої провокаторки Марії Столярової.

"За оперативними даними, антиукраїнська діяльність Шувалова використовувалась спецслужбами Російської Федерації в активних заходах впливу з висвітлення спеціально підготовлених та резонансних відомостей через засоби масової інформації, зокрема з висвітлення у ЗМІ репортажів зі звинувачення керівництва нашої країни у військовому захопленні влади у 2014 році та спланованої акції "Небесна сотня", - йдеться у повідомленні Геращенка.

Крім того, за словами нардепа, видворений громадянин залучений до широкомасштабної акції щодо зриву євроінтеграційних та сучасних реформ в Україні та бере активну участь у проекті просування Росії як єдиного нащадка "країни-переможця фашизму у Великій Вітчизняній війні" та РФ як уособлення сучасного антифашизму.

Геращенко нагадав, що вперше за рішенням СБУ під тиском Турчинова і Авакова видворила Шувалова з України 28 березня 2014 року.

"Але під зустрічним тиском співвласників телеканалу "Інтер" на тодішнього голову СБУ Валентина Наливайченка, це рішення було скасовано, і Шувалов ще три роки продовжував виконувати завдання російської пропаганди, фактично керуюючи інформаціїним блоком "Інтера", - наголосив він.