Київ
23 травня 2017
Віталій Кличко: «Ми сьогодні на практиці відпрацьовуємо ефективні механізми взаємодії громади та столичної влади»
Столиця вже зробила низку кроків, які створюють умови для активної взаємодії влади та громадськості.
news-image

Сьогодні відпрацьовуються на практиці ефективні механізми взаємодії столичної влади та представників громадянського суспільства, щоб цей потенціал реалізовувався для розвитку нашого міста. Про це Київський міський голова Віталій Кличко заявив під час Форуму організацій громадянського суспільства міста Києва, який відбувається в столиці, повідомляє «Є!» з посиланням на КМДА.

«Я радий вітати всіх на Першому Київському форумі організацій громадянського суспільства. Впевнений у тому, що сьогодні ми зможемо обговорити багато важливих питань. Ми зацікавлені в тому, щоб громадський рух Києва розвивався і був максимально задіяний для розвитку нашої столиці. На сьогодні у Києві зареєстровано близько 14 тисяч різних громадських об’єднань. Це показує, наскільки активними є кияни, – наголосив міський голова. – Я впевнений, що нам необхідно знаходити нові форми взаємодії та розвивати ефективну співпрацю з громадами. І ми це робимо. Сьогоднішній форум – це можливість обмінятися думками, почути ваші зауваження, пропозиції щодо нашої подальшої спільної роботи задля розвитку нашого міста», – зазначив Віталій Кличко.

За словам мера, столиця вже зробила низку кроків, які створюють умови для активної взаємодії влади та громадськості. Серед іншого, це і відкриті засідання комісій Київради, і запуск «Відкритого бюджету», який дозволяє у режимі онлайн відслідковувати усі надходження та видатки бюджету міста, система електронних петицій тощо.

«Минулого року ми забезпечили можливість розподілу громадою 50 млн гривень із міського бюджету на втілення проектів для столиці в рамках «Бюджету участі». Ті пропозиції, які зібрали найбільше голосів, будуть втілені цього року», – зазначив Віталій Кличко.

Мер зауважив, що саме завдяки активній участі громадськості вдалося повернути у власність громади Київський велотрек, захистити від забудови парк «Наталка» на Оболоні, стадіон Старт, з’явилися в столиці Пейзажна Алея, Сквер Небесної Сотні та інші об’єкти.

«Ми як міська влада підтримуємо ініціативи киян, які прагнуть жити у сучасному, комфортному та європейському місті», – сказав Віталій Кличко.

Відповідаючи на питання під час панельної дискусії, міський голова підкреслив, що акції протесту як форма висловлення громадських настроїв – це вже крайній захід, коли людей зовсім не чують, коли не йдуть на діалог, коли з людьми не рахуються.

«Я привчаю кожного чиновника спілкуватися з громадою, враховувати думку людей. Я завжди говорив і говорю, що я прихильник вирішення проблем шляхом обговорення, діалогу, пошуку компромісу. Треба спілкуватися і знаходити спільну мову, шукати шляхи конструктивного вирішення проблеми, якщо ми хочемо будувати, а не руйнувати чи топтатися на місці», – наголосив мер.

Він підкреслив, що дуже важливим питанням також є відновлення довіри громади до влади.

«За 25 років у нашій країні зробили все, щоб зруйнувати ці зв’язки. Тому ми сьогодні своєю роботою демонструємо, що не тільки обіцяємо, а й втілюємо свої ідеї, проекти, – наголосив мер. – Нам потрібно, напевно, активніше комунікувати з громадою, пояснювати свої дії, аби відновити довіру людей до влади», – зауважив Віталій Кличко.

У роботі форуму беруть участь 319 громадських організацій, які діють у Києві. Головними завданнями є обговорення проблем міста та напрацювання моделей співпраці влади та громади заради їх вирішення. Також на форумі презентували низку успішних громадських проектів, які втілюються в Києві.

Читайте також:В Україні буде розширено список професій, які надають достроковий вихід на пенсію,  - Гройсман

Читайте також:Віталій Кличко: «Формування дієвих громад допоможе втілити ефективні перетворення в освіті, медицині, соціальній, культурній та інших сферах»