Війна
23 травня 2017
Проросійські НВФ знову обстріляли житлові квартали Авдіївки, - штаб АТО
Бойовики кілька разів з автоматичних станкових гранатометів обстрілювали українські позиції в районі Кримського і Дінця
news-image

Російсько-терористичні бандформування продовжують обстрілювати позиції сил АТО. Всього, з початку доби, незаконні збройні формування більш 20 раз відкривали вогонь по позиціях Збройних Сил України, застосовуючи в тому числі і озброєння, використання якого строго заборонено мінськими домовленостями. З початку доби один військовослужбовець ЗС України отримав поранення.
Інформує «Є!», з посиланням на Цензор.Нет.

У вечірньому зведенні зазначається: "Проросійські НВФ знову обстріляли житлові квартали Авдіївки. Так, близько 16.00 російсько-терористичні війська здійснили обстріл житлового сектора Авдіївки, застосувавши реактивні системи залпового вогню БМ-21 "Град". Чотири будинки за чотирма різними адресами зруйновані вщент. Десятки - пошкоджені. Один місцевий житель отримав поранення. Приморський напрям. Тут зафіксовано найбільше фактів порушення режиму припинення вогню. По полудні бойовики вдарили по наших позиціях у Чермалик з 120 мм мінометів.

Протягом дня противник обстрілював опорні пункти сил АТО в районі Широкино, Лебединського, Водяного, Талаківці з гранатометів різних систем і стрілецької зброї. На північ від, у Мар'їнки, вели вогонь з великокаліберних кулеметів. Там же "працював" ворожий снайпер. Донецький напрямок. Близько 6.00 години ранку НВФ провели обстріл оборонних укріплень сил АТО в передмісті Авдіївки з мінометів калібру 120 мм, озброєння танка, гранатометів і стрілецької зброї.

Також з 120 мм мінометів противник бив неподалік Кам'янки. З мінометів калібру 82 мм - в районі Зайцеве. Поблизу Верхньоторецька і Пісок бандити вели вогонь з гранатометів різних модифікацій і стрілецької зброї.

Луганський напрямок. Бойовики кілька разів з автоматичних станкових гранатометів обстрілювали наші позиції в районі Кримського і Дінця. За українським воїнам, які тримають оборону біля Новотошківське, вів вогонь ворожий снайпер ".

Читайте також: Доба в АТО: 59 обстрілів з мінометів та артилерії, 4 бійців ЗСУ поранено
Читайте також: Ще такий молодий: у зоні АТО загинув 18-річний військовий