Події
24 травня 2017
Ув'язнені колонії в Запорізькій області «під патронатом» адміністрації друкували фальшиві гроші – ГПУ
В Оріхівській колонії за кілька років надрукували тис.
news-image

В Оріхівській виправній колонії №88 у Запорізькій області за останні кілька років ув'язнені "під патронатом" адміністрації виготовили не менше ніж 3,5 млн російських рублів, тис. і більше ніж 45 тис. грн, повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України, передає «Є!».

В установі було виявлено обладнання для виготовлення фальшивих грошей.

У Генпрокуратурі повідомили, що співробітники управління нагляду за дотриманням законів здійснили "раптові виїзди" в установи виконання покарань Запорізької області.

Під час перевірок виявлено велику кількість порушень, пов'язаних з нелюдськими умовами утримання засуджених, їх незаконним проживанням за межами виправних колоній та дільниць соціальної реабілітації, вільним перебуванням у їхньому розпорядженні заборонених речей: ножів та інших колючо-ріжучих предметів, декількох ящиків цигарок і чаю, не оглянутих на предмет їхнього вмісту, побутової, саморобної техніки та приладдя, які використовувалися усупереч вимогам законодавства, – йдеться в повідомленні.

У відомстві заявили, що і в Оріхівській колонії, і в інших установах виконання покарань було знайдено замасковані схованки для зберігання обладнання, пристосованого для виготовлення й вживання наркотичних засобів і сильнодіючих психотропних речовин, а також пакети з характерною речовиною, схожою на сильнодіючі психотропні препарати.

Було задокументовано факти порушень прав засуджених при їх поміщенні до дисциплінарного ізолятора, приміщень камерного типу, неналежного розгляду звернень і повідомлень про злочини, неналежного матеріально-побутового і медико-санітарного забезпечення, – повідомили в прес-службі.

За результатами перевірки було відкрито три кримінальні справи: за статтями Кримінального кодексу України "виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту підроблених грошей", "перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу" і "незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту".