Україна
24 травня 2017
Бойовики заявили, що будуть узгоджувати списки на звільнення полонених лише із В.Медведчуком
Геращенко підкреслила, що «це сценарій затягування звільнення заручників».
news-image

Представники окремих районів Донецької і Луганської областей заявили, що будуть обговорювати списки на звільнення заручників тільки з лідером «Українського вибору» Віктором Медведчуком. Про це перший заступник голови Верховної Ради, представник України у гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко написала у Facebook.

Інформує «Є!», з посиланням на УНІАН.

«Якщо коротко підсумувати те, що сьогодні відбувалося на гуманітарній підгрупі в Мінську, то представники ОРДЛО заявили, що вони будуть обговорювати списки на звільнення тільки з В. Медведчуком, якого сьогодні не було на засіданні», - поінформувала вона.


Крім того, за словами Геращенко, представники ОРДЛО вимагають продовження процедури верифікації.

«Щоб українська сторона провела верифікацію й тих осіб, які .... вже знаходяться на свободі, випущені по так званому "закону Савченко" і т.д. Це повна маячня, звичайно, адже ані українське законодавство, ані міжнародне гуманітарне право не дозволяє насильно переміщати чи опитувати вільних перед законом людей!» - наголосила вона.

 Геращенко підкреслила, що «це сценарій затягування звільнення заручників».
Вона також додала, що готує офіційний лист до ОБСЄ з проханням дати офіційну оцінку цим «незаконним вимогам або ж офіційну відповідь, чи є хоч якась норма міжнародного гуманітарного права, яка може примусити українську сторону проводити верифікацію вільних перед законом людей». 

Читайте також: Порошенко пропонує жителям ОРДЛО і Криму старі закордонпаспорти
Читайте також: Кількість заручників, що знаходяться на тимчасово окупованих територіях, збільшилась - Ірина Геращенко
Читайте також: В Україні буде розширено список професій, які надають достроковий вихід на пенсію, - Гройсман