Україна
25 травня 2017
Польща вже виділила Україні 150 млн євро і надалі допомагатиме, - Генконсул Польщі у Львові
Підтримка надається в рамках проектів як урядових, так і неурядових організацій, малих грантів, стипендіальних програм тощо.
news-image

Польща і надалі готова підтримувати процес децентралізації та реформ в Україні, ділитися досвідом щодо багаторівневого управління, самоврядування, галузевих рішень та регіональної політики.

Про це заявив генеральний консул Республіки Польщі у Львові Рафал Вольскі на брифінгу під час відкриття у Львові регіонального Центру розвитку місцевого самоврядування, передає «Є!» з посиланням на ZIK.

«Польща – маю на увазі не тільки уряд, а й суспільство і місцеве самоврядування – активно підтримує Україну на шляху реформи децентралізації. Упродовж 2005-2015 років розмір польської допомоги на розвиток України становив маже 0,5 млрд злотих. А впродовж тільки 2016 року – 94 мільйони злотих. Це разом маже 150 млн євро», – сказав він.

За словами генконсула, підтримка надається в рамках проектів як урядових, так і неурядових організацій, малих грантів, стипендіальних програм тощо.

«Від початку запровадження реформи місцевого самоврядування в Україні Польща будучи першою державою підтримала українське суспільство й українській уряд у цій справі. У 2014 році було створено парламентську групу експертів, яка складалася з представників польського сейму та ключових експертів, що займалися реформою самоврядування», – додав Рафал Вольскі.

Зазначимо, у четвер, 25 травня, у Львові відбулося офіційне відкриття офісу Львівського відокремленого підрозділу Установи «Центр розвитку місцевого самоврядування», створеного за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України. Офіс розташований на вул. Гартмана Вітвера, 14.

«Ми будемо надавати підтримку громадам на шляху до об’єднання і здійснювати супровід тих громад, які вже об’єдналися», – повідомив директор Центру у Львівській області Андрій Бринь.

Читайте також:З 1 серпня Укрзалізниця планує відправити в перший рейс поїзд Львів – Краків