У Франції тестують дорогу з безпровідною зарядкою для електрокарів
Систему для безпровідної зарядки побудувала американська компанія Qualcomm.
news-image

У Франції, недалеко від Парижу, почалися випробування нової безпровідної технології зарядки електромобілів. Обладнання вмонтоване прямо в дорожнє полотно і може передавати електрокару до 20 кіловат енергії прямо під час руху.

Інформує «Є!», з посиланням на m2motors.com.ua.

Систему для безпровідної зарядки побудувала американська компанія Qualcomm, яка раніше створила стаціонарну зарядку для електромобілів з назвою Halo. Сам тестовий полігон створений французьким урядовим інститутом альтернативної енергетики VEDECOM у рамках європейського проекту FABRIC, який теж займається пошуком рішень по відмові від викопного палива. Нарешті, з боку автопрому виступила компанія Renault, що надала для випробувань електричні фургони Kangoo Z.E.

Випробувальний трек має довжину 100 метрів і розділений на чотири відрізки. Машина може приймати енергію при русі в будь-якому напрямі, навіть на «заміських» швидкостях. Максимальна потужність зарядки – 20 кіловат, в машині встановлено два «приймачі» по 10 кіловат кожен. Цікаво, що по повітрю передається змінний струм, а електромобіль використовує постійний, тому на Kangoo встановлений ще і перетворювач електричної енергії AC/DC.

 

Читайте також: В Івано-Франківську діти викликали поліцію до жінки, яка їх облаяла на дитячому майданчику (відео)
Читайте також: Дикий кабан на Київщині спровокував жахливу ДТП: троє загиблих, двоє травмованих (фото)