Політика
26 травня 2017
Експерт про створення Державного бюро розслідувань: Олексія Горащенкова рекомендують ті, хто своєю роботою в 90-і роки довів, що знає, як побороти організовану злочинність
При формуванні даного відомства необхідно прислухатися до порад людей, які лобіювали цю ідею з часів незалежності України.
news-image

Державне бюро розслідувань повинно стати дійсно незалежним органом, як це і передбачалося ще на зорі незалежності України, а його керівником необхідно призначити чесного і ефективного управлінця.

Про це в коментарі нашому експерту заявив директор ОП «Politconsultant.org» Микола Волгов, повідомляє «Є!».

Коментуючи перспективу створення Державного бюро розслідування, експерт висловив думку, що при формуванні даного відомства необхідно прислухатися до порад людей, які лобіювали цю ідею з часів незалежності України.

«Коли ми говоримо про Державне бюро розслідувань, то неможливо не згадати Миколу Піддубного, генерал-лейтенанта міліції, екс-начальника ГУВС Києва і столичного УБОЗу. Саме він був одним з ініціаторів створення Національного бюро розслідувань ще в 1997 році. Тоді через політичні інтриги відомство працювало всього три роки. Зараз же Піддубний один з тих, хто реально виступає за створення ДБР і пропонує дієвий план, як приборкати злочинність», - вважає Микола Волгов.

За словами експерта, екс-начальник міліції Києва в коментарях ЗМІ зазначає: ДБР буде ефективно працювати тільки тоді, коли стане по справжньому незалежним і не заангажованим. У своєму останньому інтерв'ю Микола Піддубний навіть дав рекомендації, хто на його думку повинен очолити Державне бюро розслідувань.

«Піддубний - авторитетний силовик, до думки якого прислухаються співробітники правоохоронних органів. Він своєю роботою в 90-і роки показав, як можна побороти "смотрящих", злодіїв в законі, та й в цілому організовану злочинність. Тому, вважаю, що його позиція щодо необхідності створення ДБР важлива і до неї треба прислухатися. Думаю, Піддубний краще будь-кого знає, яким має бути Державне бюро розслідувань і якщо вже він рекомендує Олексія Горащенкова на посаду глави ГБР, згадує заслуги на службі його батька і називає Олексія тим, хто продовжує ідею створення ДБР, то до його думки як мінімум варто прислухатися», - резюмує експерт.

Нагадаємо, що, згідно із законопроектом про створення ДБР, це відомство контролюватиме роботу Національного антикорупційного бюро, Спеціальної антикорупційної прокуратури, суддів, військовослужбовців та інших високопоставлених осіб країни.

У той же час поки невідомо, хто саме очолить цей орган і чи зможе він ефективно працювати.

Керівника Державного бюро розслідувань повинні будуть вибрати на відкритому конкурсі, а саме відомство, відповідно до закону, планують запустити вже в листопаді 2017 року.

Читайте також:Директора Держбюро розслідувань мають обрати до липня – Кабмін