Україна
28 травня 2017
УПЦ Московського патріархату закликала Верховну Раду не приймати законопроекти про релігійні організації
Засідання Синоду проходило під головуванням митрополита Київського і всієї України Онуфрія.
news-image

Священний синод Української православної церкви Московського патріархату закликає Верховну Раду не приймати законопроекти №4128 і №4511 про релігійні організації, повідомляється в журналі Синоду, оприлюдненому на сайті УПЦ МП.

Інформує «Є!», з посиланням на gordonua.com.
Священний синод УПЦ МП на засіданні в суботу, 27 травня, в Харкові прийшов до висновку, що прийняття законопроектів про релігійні організації може привести до релігійної ворожнечі.

"Ухвалили: констатувати, що прийняття законопроектів №4128 і №4511 може призвести до релігійної ворожнечі, дискримінації, порушення свободи совісті та віросповідання. Закликати народних депутатів України не приймати антицерковні і антидержавні закони", - сказано в повідомленні.


В УПЦ МП також стурбовані можливими негативними наслідками для українського суспільства в зв'язку з прийняттям зазначених законопроектів.
Засідання Синоду проходило під головуванням митрополита Київського і всієї України Онуфрія.
Верховна Рада 18 травня планувала розглянути в першому читанні законопроекти №4511 "Про особливий статус релігійних організацій, керівні центри яких знаходяться в державі, визнаному Верховною Радою державою-агресором" та №4128 "Про внесення змін до Закону України" Про свободу совісті та релігійні організації "(щодо зміни релігійними громадами підпорядкованості). Проте 18 травня депутати так і не приступили до розгляду законопроектів.
Законопроект №4511 пропонує визначити особливий статус для діючих в Україні релігійних організацій, які зареєстровані в країні, визнаної Верховною Радою України агресором.
Згідно із законопроектом №4128, приналежність релігійної громади до релігійного центру може бути змінена "шляхом реєстрації нової редакції статуту або змін і доповнень до нього, прийнятих за згодою на таку зміну простої більшості осіб, присутніх на зборах громадян, що належать до релігійної громади".
17 травня патріарх Російської православної церкви Кирило звернувся до європейських лідерів і папі римському в зв'язку з майбутнім розглядом Верховною Радою "релігійних" законопроектів.

"У разі прийняття даних проектів буде узаконена нечувана для сучасної Європи дискримінаційна правова практика щодо більшості православного населення України", - вважають в РПЦ.
Читайте також: У Швеції священника позбавили сану через реєстрацію на сайті знайомств
Читайте також: Нардепи аплодували самі собі за те, що залишились працювати у п'ятницю