Війна
29 травня 2017
Обстріли в зоні АТО не вщухають: 7 бійців ЗСУ зазнали поранень
Ситуація на сході України залишається напруженою, зокрема, вороги 48 разів відкривали вогонь по позиціях української армії, використовуючи заборонену Мінськими угодами зброю.
news-image
За минулу добу семеро українських військовослужбовців зазнали поранень на Донбасі, повідомляє «Є!» з посиланням на Еспресо.
 
Ситуація на сході України залишається напруженою, зокрема, вороги 48 разів відкривали вогонь по позиціях української армії, використовуючи заборонену Мінськими угодами зброю. 

На Приморському напрямку було зафіксовано 20 обстрілів. Ввечері терористи двічі гатили з 120-мм мінометів по позиціях на підступах до Красногорівки. Також вели вогонь з мінометів калібру 82 мм в районі Мар'їнки та Чермалика. Позиції поблизу Широкиного, Водяного, Павлополя, Гнутового та Новотроїцького закрили вогнем з гранатометів різних модифікацій, великокаліберних кулеметів та різноманітних систем стрілецької зброї.

На Донецькому напрямку найбільше обстрілів зазнали позиції у передмісті Авдіївки. Там бойовики здебільшого використовували гранатомети й стрілецьку зброю, час від часу - 82-мм міномети. З околиць окупованого Донецька терористи били з гранатометів по позиціях неподалік Пісків. А з передмістя підконтрольної окупантам Горлівки противник знову вів вогонь з озброєння БМП й легшого піхотного озброєння по наших укріпленнях в районі Зайцевого. 

На Луганському напрямку окупанти 10 разів порушили режим припинення вогню. Російсько-терористичні війська обстріляли сили АТО біля Катеринівки та Кримського з мінометів калібру 82 мм та гранатометів. Терористи вели вогонь зі стрілецької зброї поблизу селищ Валуйське та Донець. А біля Троїцького пізно вночі ворог бив з великокаліберних кулеметів та станкового протитанкового гранатомету.

"В результаті бойових дій минулої доби 7 військовослужбовців ЗС України отримали поранення та бойові травми", - наголосили у штабі.