Події
29 травня 2017
Конфлікт з Північною Кореєю матиме катастрофічні наслідки, – міністр оборони США
США посилили свої погрози і брязкання зброєю проти Північної Кореї, відколи пан Трамп став президентом.
news-image

Міністр оборони США заявив, що будь-який військовий конфлікт з Північною Кореєю матиме катастрофічні наслідки, пише «Є!» з посиланням на ZIK.

США посилили свої погрози і брязкання зброєю проти Північної Кореї, відколи пан Трамп став президентом. Водночас країна Східної Азії активізувала свою програму випробувань ракет. Звіти показують, що Північна Корея провела сім випробувань у 2017 році, у тому числі 2 тести лише за останній тиждень, – інформує видання The Independent.

Колишній генерал Джеймс Меттіс заявив, що Північна Корея представляє собою загрозу для регіону, у тому числі Японії, Китаю і Росії. Він також стверджує, що це пряма загроза для США.

«Конфлікт у Північній Кореї став би, напевно, найгіршими бойовими діями у житті більшості людей», – сказав CBS News пан Меттіс. «Якщо ми не зможемо вирішити ситуацію дипломатичним шляхом, це буде катастрофою».

Він додав:

«Вони чітко дали зрозуміти: ми не повинні чекати, поки вони створять міжконтинентальну балістичну ракету з ядерною зброєю на ній і застосують її».

Готуючись до зростаючої загрози з боку Північної Кореї, Пентагон вперше спробує збити ракету міжконтинентальної дальності під час випробувань на цьому тижні.

Американському перехоплювачу вдалося збити ракету 9 з 17 спроб, починаючи з 1999 року. Останнє випробування у червні 2014 року завершилося успішно, але це трапилося лише з четвертої спроби.

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин пообіцяв створити ракету, здатну досягти США, проте поки це залишається лише обіцянкою.

Минулого тижня військова розвідки повідомила, що ядерна зброя запущена з Північної Кореї «неминуче» вдарить по континентальній частині США.

Генерал-лейтенант Вінсент Стюарт повідомив Комітет з питань збройних сил Сенату про те, що можливість нападу є ймовірністю, зважаючи на недавні випробування ракет, проведені Пхеньяном.