Суспільство
29 травня 2017
Сьогодні третя річниця загибелі генерал-майора Нацгвардії Сергія Кульчицького
На його честь названий батальйон оперативного призначення Національної гвардії України.
news-image

29 травня 2014 року бойовики збили вертоліт Мі-8 Національній гвардії України під Слов’янськом. Вертоліт доставив на гору Карачун продукти, воду та бронежилети українським військовим. Тоді загинуло 12 осіб – шість військовослужбовців Нацгвардії України, включаючи екіпаж гелікоптеру: генерал-майор Сергій Кульчицький, полковник Сергій Бульдович, майор Віталій Курилович, капітан Сергій Кравченко, прапорщики Валентин Білошкурський і Віктор Ліпський, та шість – працівників спецпідрозділу міліції. Дивом вижив лише один пілот, нагадує «Є!» із посиланням на прес-службу МВС.

"Сергій Кульчицький у критичний для долі держави момент опинився в епіцентрі подій, взяв на себе тягар відповідальності за формування боєздатних підрозділів новоствореної Національної гвардії України. Суворий час вимагав саме таких людей, спроможних поєднати професійну компетентність, бойовий досвід, глибокий патріотизм, відданість присязі, надзвичайну особисту хоробрість і готовність до самопожертви", - йдеться в повідомленні відомства.

На його честь названий батальйон оперативного призначення Національної гвардії України – «батальйон ім. Героя України генерала Кульчицького», який Кульчицький почав формувати із бійців Самооборони Майдану.
Всі, хто його знав кажуть, що він був дуже щирим, товариським. Любив дружину, сім’ю, музику, природу. Мав «золоті руки», міг власноруч до гвинтика перебрати двигун бронетранспортера, полагодити дах у занедбаній будівлі, а налаштовані ним автомати для необстріляних новачків і по сьогодні справно стріляють.

Він врятував життя багатьом недосвідченим бійцям батальйону. Його називали другим батьком і ангелом-охоронцем. Він сам обходив блокпости, літав на вертольоті.
Цілеспрямований, зібраний, підтягнутий – ідеальний військовий. Для багатьох генерал-майор Кульчицький був символом нової української армії – сильної, надійної, боєздатної.

 

 

Читайте також: На Закарпатті тендери на придбання шкільних автобусів виграла фірма, що планувала поставити техніку із Росії