Світ
29 травня 2017
Смоленська катастрофа: у труні генерала Квятковського знайдено 8 тіл
Шокуючі результати ексгумації: у труні генерала Броніслава Квятковського знайшли останки тіл ще 7 жертв.
news-image

У труні генерала Броніслава Квятковського, який був на борту президентського літака Ту-154М, що розбився під Смоленськом 10 квітня 2010 року, спочивали останки ще семи інших жертв катастрофи, - повідомляє Fakt, передає «Є!» із посиланням на Радіо Польща.

Біль родин смоленської катастрофи, здається, не має кінця. Попри запевнення колишнього уряду 7 років тому, що усі процедури були дотримані, результат ексгумації генерала Броніслава Квятковського шокує.

У труні генерала знайдено 8 тіл. Дружина військового у розмові з виданням не приховувала відчаю.

«Гадаєте, що мова йде про малі частини тіла? Ви дуже помиляєтеся. […] Хочеться мені кричати на весь світ. Ненавиджу брехні. Сім років мене обманювали», - сказала вдова генерала Квятковського Кристина Квятковська.

За словами Кристини Квятковської, тіло ї чоловіка було обв’язане мотузкою у чорній будівельній плівці.

Як зазначила вона, у труні знаходилися менші та більші частини інших тіл: частини голів, додаткові кінцівки від стегна і таза, додаткова рука. Серед них були також частини тіл жертв, котрі вже ексгумовані.

Вдова генерала визнала, що не знає, чи проводити перепоховання, чи має організувати його вже зараз, чи ще почекати, бо можуть з’явитися нова шокуюча інформація і в наступних трунах слідчі знайдуть останки її чоловіка.

Речниця Національної прокуратури Польщі Ева Бялік підтвердила, що у труні генерала Броніслава Квятковського, який загинув у смоленській катастрофі, знайшли останки інших осіб.

Видання Fakt повідомило, що після перевезення тіл до Польщі було заборонено відкривати труни. Заборону пояснювали санітарними правилами.

Депутат від Права і справедливості Яцек Сасін у розмові з телеканалом TVP Info повідомив, що ця інформація викриває помилки попередньої влади, яка запевняла у здійсненні відповідних дій після смоленської катастрофи.

«Це показує те, як помилялися ті, хто ті рішення (про повторну ексгумацію) критикували, як жахливі нехтування попередньої влади, уряду Дональда Туска, призвели до того, що такі ситуації могли статися, що ці тіла, які поверталися зі Смоленська, ховали без їхнього вивчення у Польщі, без розтинів та ідентифікації», - сказав Яцек Сасін, який в 2010 році був заступником голови Канцелярії президента Лєха Качинського.

Читайте також: Польський мільярдер українського походження придбав компанію Polaroid
Читайте також: Польща звинуватила Україну в чергах на кордоні