Політика
30 травня 2017
У разі ескалації конфлікту в Україні санкції проти РФ потрібно посилити – Макрон
Макрон у присутності Путіна говорив про санкції.
news-image

Президент Франції Еммануель Макрон не виключив посилення економічних санкцій проти Росії через війну в Україні. Про це він сказав у Версалі на спільній прес-конференції із президентом Росії Володимиром Путіним, яку транслював телеканал "Россия 24", передає «Є!».

Якщо знадобиться, то потрібно буде посилити санкції, якщо буде ескалація. А якщо буде деескалація, цього не буде. І я бажаю, щоб була саме деескалація, – сказав він.

Французький президент додав, що найближчими днями або тижнями запланована дискусія лідерів країн "Нормандської четвірки" (Україна, Німеччина, Франція, Росія) за присутності представників ОБСЄ, яка дасть змогу оцінити поточну ситуацію на Донбасі.

Проти Росії були введені економічні санкції Сполученими Штатами, Євросоюзом та деякими іншими країнами навесні 2014 року, після того як Росія анексувала український півострів Крим і почала військову агресію на сході України. Санкційні пакети кілька разів розширювали і посилювали.

Лідери країн "Великої сімки" за підсумками саміту в Італії, який пройшов 26–27 травня, заявили, що готові посилити санкції проти Росії в разі необхідності, і нагадали, що тривалість антиросійських санкцій залежить від виконання Мінських угод.