Політика
30 травня 2017
Медведчук заявив, що Мінські домовленості не виконують через «Народний фронт»
Медведчук уважає, що Порошенко лавірує між "партією війни" і поміркованими політиками.
news-image

Українська "партія війни", якою передусім є "Народний фронт", заважає виконати Мінські угоди про врегулювання ситуації на Донбасі. Про це в інтерв'ю виданню "Коммерсантъ" заявив близький до президента РФ Володимира Путіна український політик Віктор Медведчук, передає «Є!».

Він не озвучив назви партії, але сказав, що має на увазі політичне утворення, яке очолює екс-прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, тобто "Народний фронт".

За словами Медведчука, парламентська фракція цієї партії сповідує принцип: Росія – це агресор, і в Україні "має бути покінчено" з усім, що пов'язано з РФ.

Політик висловив думку, що президенту України Петру Порошенку доводиться "лавірувати" між помірними і радикальними політиками, щоб не розвалилася парламентська коаліція.

"Помірними силами", за словами Медведчука, є Опозиційний блок, "Український вибір" та низка інших громадських організацій. За словами політика, представники цих сил "намагаються боротися за мир на Донбасі".

Медведчук уважає, що Україна не відмовиться від Мінських угод, тому що їх "визнають безальтернативними у Вашингтоні і Брюсселі".