Київ
30 травня 2017
У Києві розпочали роботу 75 дитячих таборів відпочинку з денним перебуванням та 140 – мовних – Ганна Старостенко
Тривалість відпочинку в таборі складає 18 робочих днів.
news-image

Відсьогодні розпочали роботу дитячі табори відпочинку з денним перебуванням на базі навчальних закладів Києва. До 23 червня у столиці працюватиме 75 таких таборів і ще 140 – мовних, які загалом нададуть змістовний відпочинок понад 18 тисячам дітей. Про це повідомила заступник голови Київської міської державної адміністрації із гуманітарних питань Ганна Старостенко, передає «Є!» із посиланням на прес-службу КМДА.

«Головна мета пришкільних таборів, які починають роботу відсьогодні, – організовувати все так, щоб кожна дитина знайшла собі справу до душі, почувалася затишно, збагатилася духовно, а перебування її було безпечним. Тому протягом дозвілля заплановано різноманітні гуртки, концерти, спортивні ігри та змагання, культурні заходи, екскурсії до музеїв, вивчення іноземних мов у мовних класах», – зазначила Ганна Старостенко.

За її словами, наразі у пришкільних таборах уже запланували відпочити близько 6 тисяч учнів молодшої школи. Тривалість відпочинку в таборі складає 18 робочих днів, а його вартість із харчуванням – 38 гривень на день.

«На безоплатній основі у таборі можуть відпочити діти, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки: діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти з особливими освітніми потребами, які навчаються у спеціальних та інклюзивних класах, учні із сімей учасників АТО та дітей із сімей загиблих учасників АТО», – повідомила заступник голови КМДА.

Ганна Старостенко додала, що з 30 травня розпочинають роботу також 140 літніх мовних таборів, з яких у 24-х – із носіями іноземних мов. Загалом у мовних таборах підвищать рівень володіння іноземною мовою близько 12 тисяч школярів.

Дізнатися детальніше про роботу пришкільних таборів і про мовні табори можна на сайті Департаменту освіти і науки, молоді та спорту КМДА або за телефоном гарячої лінії: (044)-279-85-77.

Читайте також: У столиці зареєстровано два випадки захворювання на ботулізм і один летальний випадок
Читайте також: Стінг виступить у Києві