Події
30 травня 2017
Клімкін назвав Пушкіна українцем після заяв Путіна про «руську» Анну Ярославну
"Зрештою, українські Одеса і Крим неодноразово надихали його творчого генія", - додав міністр.
news-image

Міністр закордонних справ Павло Клімкін вирішив назвати російського поета Олександра Пушкіна українцем після заяв президента РФ Володимира Путіна про київську княжну Анну Ярославну. Про це Клімкін написав у Twitter, передає «Є!» із посиланням на УНІАН.

"Вважатиму Пушкіна українцем. Зрештою, українські Одеса і Крим неодноразово надихали його творчого генія:) #JeSuisAnnedeKiev #JesuisUkrainienne", - заявив Клімкін.
"Проблема навіть не в тому, що Росія намагається «привласнити» Анну Ярославну, а в тому, що дійсно вважає Анну Київську росіянкою…", - додав міністр.

Як повідомлялося, 29 травня Путін у Парижі на спільній прес-конференції з президентом Франції Еммануелем Макроном привласнив історію київської княжни Анни Ярославни, яка згодом стала королевою Франції.

"Від поїздки царя Петра у Франції не почалася історія російсько-французьких відносин, вона має набагато глибше коріння. Ви знаєте, освічена французька публіка знає про російську Анну - королеву Франції", - сказав Путін і назвав великого князя Київського Ярослава Мудрого "нашим".
"Молодша дочка нашого великого князя Ярослава Мудрого була дружиною Генріха I і внесла істотний внесок у розвиток Франції, будучи засновницею, однією із засновниць, як мінімум, двох європейських династій - Бурбонів і Валуа, одна з яких досі править в Іспанії", - сказав Путін.

 

Читайте також: В'ятрович розповів, чому Путін привласнив київську княгиню Анну
Читайте також: «Anne de Kiev Fest»: у столиці у рамках фестивалю презентували сквер імені Анни Київської