Війна
30 травня 2017
Бойовики 4 рази з початку доби використовували заборонену Мінськими угодами зброю: 19 обстрілів за день
На Луганському напрямку зафіксовано найбільше порушень противником режиму незастосування зброї.
news-image

З початку доби проросійські НЗФ 16 разів відкривали вогонь по українських воїнах. 4 рази бойовики використовували заборонену мінських угодами артилерійське озброєння.
Інформує «Є!» , з посиланням на Цензор.Нет.

Приморський напрямок. На цій ділянці лінії зіткнення зафіксовано найбільше порушень противником режиму незастосування зброї. Почалися добу ворожим обстрілом опорних пунктів сил АТО в районі н.п. Новотроїцьке, під час якого бандформування застосували ствольну артилерію калібру 122 мм, 120-мм міномети і озброєння БМП. Пізніше бойовики вели вогонь з мінометів калібру 82 мм і гранатометів по нашим укріплень неподалік Березовій і Чермалик. Під ворожий вогонь з великокаліберних кулеметів сьогодні також потрапили позиції поблизу Красногоровки, Мар'їнки і Богданівки.

Донецький напрямок. Найбільш кричущим фактом порушення умов незастосування зброї з боку бойовиків на цьому напрямку сьогодні став обстріл позицій сил АТО, які розташовані біля селища Новолуганське, що на Світлодарськ дузі. Там окупанти випустили по одному з наших опорних пунктів більше двох десятків 120-мм хв. Від цього обстрілу постраждала і інфраструктура місцевого сільгосппідприємств. Зокрема, були пошкоджені дві свиноферми, на одній з них виникла пожежа. На щастя, ніхто з працівників господарства не постраждав.

Крім того, протягом сьогоднішнього дня бойовики продовжили збройні провокації в південному і східному передмісті Авдіївки. Били там з 82-мм мінометів, гранатометів і стрілецької зброї. А з околиць тимчасово окупованій Горлівки проросійські озброєні банди вели вогонь по українським воїнам, які тримають оборону в районі селища Зайцеве, з озброєння БМП і ручних протитанкових гранатометів.

Луганський напрямок. На цій частині фронту ситуація відносно стабілізувалася. Бойовики здійснили тільки одну збройну провокацію. Сталося це поблизу Кримського. Обстріл бандити здійснювали з мінометів калібру 82 мм.

 

Читайте також: Доба в АТО: бойовики підвищили вогневу активність на Луганському напрямку
Читайте також: Бойовики за день 16 раз обстріляли українські позиції, використовуючи заборонене Мінськими угодами артилерійське озброєння
Читайте також: У Саратовській області машини, які перевозили постраждалих в аварії Ан-26, потрапили в ДТП