Політика
31 травня 2017
У Раді готують законопроект про мовні квоти в друкованих ЗМІ
У той же час Вікторі Сюмар зазначила, що закон не буде стосуватися інтернет-ЗМІ.
news-image

На розгляд Вреховной Ради готують законопроект про те, що 50% контенту друкованих засобів масової інформації має бути українською мовою.

Про це повідомила заступник голови фракції "Народний фронт" Вікторія Сюмар в інтерв'ю Ліга.net, пише «Є!».

У той же час Сюмар зазначила, що закон не буде стосуватися інтернет-ЗМІ.

"Але якщо говорити не про інтернет-ЗМІ, а про друковані, то у нас є законопроект, який передбачає 50% україномовного контенту для друкованих ЗМІ", - повідомила вона.

Розробники пропонують пільги для медіа з 50% україномовного контенту.

"Я в цьому плані прихильник того, щоб держава пішла шляхом стимулювання, а не директив. Щоб ми зробили якісь податкові пільги або пільги по розповсюдженню для тих, хто дотримується ціїє квоти. Але тут ми ще будемо думати, як краще прописати, адже норми цього проекту переплітаються і нормам мовних законів і норм законопроектів від Кабміну, які зараз на розгляді в комітеті з питань інформполітики, що стосуються друкованих ЗМІ", - зазначила вона.
 
Як повідомлялося раніше, 16 травня Рада ухвалила законопроект про введення штрафів на носіння георгіївської стрічки. Разом з тим, документ передбачає низку виключень. Зокрема він не стосується ветеранів Другої світової війни і їх нагород.

А 23 травня депутати 269 голосами ухвалили введення 75% квоти українського мовлення на телебаченні. Документ передбачає субтитрування реплік гостей іноземною мовою та фільмів. Є й низка виключень, зокрема для фільмів, створених у Радянському Союзі, а також для освітніх телеканалів, спрямованих на вивчення іноземної мови