Кобзон програв у суді справу проти Латвії
КС вирішив, що заявка не відповідає вимогам латвійського законодавства.
news-image

Народному артисту Росії Йосипу Кобзону не вдалося оскаржити в Конституційному суді Латвії рішення міністра закордонних справ республіки Едгарса Рінкевич про внесення його в чорний список і заборону на в'їзд в країну.

Говорячи про позов Кобзона, помічник голови суду Ліга Пауліна повідомила журналістам, що суд відмовився порушувати справу за заявою співака.

КС вирішив, що заявка не відповідає вимогам латвійського законодавства.

Влітку, напередодні міжнародного конкурсу молодих виконавців популярної музики «Нова хвиля», до списку осіб, яким заборонено в'їзд на територію республіки, рішенням Рінкевич були внесені Йосип Кобзон, Олег Газманов, а також Алла Перфілова, відома під сценічним псевдонімом Валерія.

Читайте також: Вирішено: "Нова хвиля" пройде в Сочі

Кобзон наприкінці минулого року спробував оскаржити рішення латвійського міністра в КС.

Читайте також: Йосип Кобзон: Мені соромно бути в цій Україні

У свою чергу, Валерія раніше направила офіційний лист президенту Андріс Берзіньш з проханням дати оцінку діям Рінкевич.Восени за розпорядженням глави МЗС Латвії в цей перелік також були включені російські актори Іван Охлобистін і Михайло Пореченков. Всі вони відомі публічною підтримкою російського Криму, а Охлобистін і Пореченков - ще й сепаратистів південного сходу України, до яких приїжджали особисто.

Глава держави у відповідь на це написав, що вважає законним розпорядження керівника МЗС про внесення до "чорного списку" її і ряду інших діячів культури РФ.