Суспільство
1 червня 2017
В Україні сьогодні відзначають День захисту дітей
Офіційно свято встановили 1949 року в Парижі рішенням конгресу Міжнародної демократичної федерації жінок.
news-image

Міжнародний день захисту дітей відзначається щорічно 1 червня, заснований у листопаді 1949 року в Парижі рішенням конгресу Міжнародної демократичної федерації жінок, вперше відзначався в 1950 році, пише «Є!» з посиланням на 112 телеканал.

День захисту дітей з'явився в українському офіційному календарі наприкінці другого тисячоліття, в 1998 році, після того, як 30 травня 1998 року, "на підтримку ініціативи Міністерства України у справах сім'ї та молоді, Всеукраїнського комітету захисту дітей, Національного фонду соціального захисту матерів і дітей "Україна — дітям" та інших громадських організацій, в Києві другий президент України Леонід Кучма підписав указ N568/98 "Про день захисту дітей", який наказував відзначати його в Україні щороку 1 червня. У Києві цього дня пройде безліч цікавих заходів для дітей.

Так, 1 червня у Міжнародний день захисту дітей дитяча залізниця в Сирецькому парку Києва курсуватиме безкоштовно. Діти проїдуть по відомому маршруту, прокладеному понад 60 років тому.

На Софійській площі пройде низка цікавих заходів для всієї родини. Батькам з дітьми запропонують самим приготувати різні солодощі. Також проведуть захоплюючі майстер-класи та пізнавальні квести. Свято на Софійській площі триватиме з 1 по 4 червня.

Також у планетарії Києва відбудеться виставка "Зоопарк під мікроскопом". Діти зможуть під мікроскопом розглянути різні мінерали і кристали.

У Київському палаці дітей та творчості пройде сімейний фестиваль "Діти+літо". У програмі будуть конкурси малюнка на асфальті, спортивні естафети та багато іншого.

Сьогодні Національна бібліотека для дітей влаштує театралізоване свято на відкритому майданчику перед будівлею. Дітей проведуть по історичним віхам – від печерних часів до нашого сьогодення.

Читайте також:Ви наша сила: Бійці АТО привітали українців з Днем захисту дітей (фото)