Суспільство
1 червня 2017
Кримчанка отримала український біометричний паспорт
З рішенням про прийняття безвізового режиму між Україною та країнами Євросоюзу кримчани стали активніше звертатися за консультацією з питання отримання біометричного паспорта.
news-image

Ліна Удовик із Феодосії на своїй сторінці в соцмережі похвалилася українським біометричним закордонним паспортом. Вона змогла приїхати на територію України і оформити документ, хоча записана в базі "Миротворця", пише «Є!» з посиланням на "Обозреватель"..

"Все нормально. Я вже повернулась із закордонним паспортом на руках. Розвію міфи українських ЗМІ про те, що український біометричний закордонний паспорт кримчанам отримати не можна. Можна! Хоч не так просто через великі черги. Розчарували материкові росіяни, які заздрять. Кримчани не мають можливості на відміну від вас нормально отримувати Шенген. Безвізовий режим - це лише мала компенсація від України за ті незручності, які відчувають жителі Криму".

З рішенням про прийняття безвізового режиму між Україною та країнами Євросоюзу кримчани стали активніше звертатися за консультацією з питання отримання біометричного паспорта. Про це розповіла координаторка громадської організації "КримЅОЅ" Таміла Ташева.

"Якщо з боку української влади не здійснять якихось перешкод для отримання біометричних паспортів і буде максимально лояльне ставлення до кримчан, це дозволить відкрити горизонти для людей, які живуть на окупованій території і не мають можливості їздити за кордон. Вони зможуть знайомитися з тим, що відбувається в інших частинах світу. Думаю, це позитивно сприймуть кримчани, вони будуть більше прив'язані до України", - вважає Ташева.

Читайте також:Громадяни України, які втекли в РФ з ідеологічних причин, штурмують українські дипустанови, щоб оформити біометричні документи