Суспільство
1 червня 2017
Мешканець Фінляндії після перегляду фото постраждалих сирійських дітей пожертвував у Unicef найбільшу суму за всю історію організації
Благодійник побачив, як дітей витягували з-під уламків.
news-image

Фінн пожертвував благодійній організації Unicef, що діє під егідою ООН, ​​шість мільйонів євро. Це найбільше пожертвування в усьому світі, коли-небудь зроблене за всю історію діяльності Unicef, повідомляє глава прес-служби Кірсі Хару, передає «Є!»

Було кілька більших пожертв від окремих діячів та організацій, проте як пожертва від приватної особи це найбільша сума за всю історію, - каже Хару.

Фінн, що зробив таку значну пожертву, побажав приховати своє ім'я. Він повідомив, що до остаточного рішення його підштовхнули побачені в новинах фотографії сирійського військового конфлікту і дітей, яких витягували з-під руїн  будівель.

За словами глави прес-служби Кірсі Хару, пожертвування було зроблено минулого року.

Із загальної суми два мільйони підуть на кризову допомогу Сирії, мільйон євро - на екстрену допомогу у всьому світі, півтора мільйона на проекти, пов'язані із захистом дітей у В'єтнамі і півтора мільйона на відповідні проекти в Болівії. Половина з пожертвуваних 6 мільйонів вже була витрачена в минулому році, а друга половина буде витрачатися на проекти цього року.

Я жертвую ці гроші також на допомогу нужденним у Фінляндії, тому що і тут є ті, кому це необхідно, однак найчастіше ті, хто гостріше всіх потребують нашої підтримки, живуть в інших країнах, - повідомив на інтернет-сторінках Unicef ​​анонімний благодійник.

За словами Кірсі Хару, настільки велике пожертвування - це ознака високої довіри до діяльності організації.

Цей вчинок буквально позбавив нас слів, - каже Хару.

 

Читайте також: У Фінляндії спеціально для перших леді створено безцінне намисто (фото)
Читайте також: Організатори Євробачення-2017 озвучили суму витрат і доходів від конкурсу