Київ
1 червня 2017
У Києві тепер по-новому обиратимуть директорів шкіл та дитсадків
Конкурсна комісія працюватиме на громадських засадах, до її складу має входити не менше, ніж 11 членів.
news-image

Сьогодні Київська міська рада затвердила порядок проведення конкурсного відбору керівників дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів комунальної власності.

Інформує «Є!», з посиланням на informator.news.

Для проведення конкурсного відбору у Департаменті освіти і науки, молоді та спорту виконавчого органу Київради (КМДА) утворюватимуть спеціальну конкурсну комісію.

До неї входитимуть депутати Київради, представники громадськості, педагогічного колективу та об’єднання батьків учнів навчального закладу, представники громадських об’єднань керівників навчальних закладів відповідного району Києва.

Конкурсна комісія працюватиме на громадських засадах, до її складу має входити не менше, ніж 11 членів.

Керівником загальноосвітнього навчального закладу можу бути особа, яка є громадянином України, вільно володіє державною мовою та має вищу педагогічну освіту на рівні спеціаліста або магістра, стаж педагогічної роботи не менше трьох років, успішно пройшла атестацію керівних кадрів освіти у встановленому порядку, має високі моральні якості та стан здоров’я, що дозволяє виконувати професійні обов’язки, – повідомили у КМДА.

На думку міських депутатів “відповідний механізм дозволить відбирати на посади керівників комунальних шкіл та дитсадочків столиці — справжніх лідерів системи освіти, здатних сформулювати бачення майбутнього навчального закладу, мати відповідний професійний та психологічний рівень”.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що викладачів столичного ліцею, де навчалися діти Порошенка, змушували писати контрольні роботи замість учнів.

Читайте також: У Києві за один день «відремонтували» дитсадок за один мільйон гривень
Читайте також: Три області України покриють бетонними дорогами, - повідомляє міністр інфраструктури