Україна
1 червня 2017
Проведено опитування: 21% українців хоче покинути країну
Наміри виїхати з країни практично не залежать від прогнозу економічного становища країни в найближчому майбутньому.
news-image

З країни готові виїхати 21% українців, а дві третини українців (66%) не мають наміру її залишати.
Про це свідчать дані опитування Центру Разумкова, інформує «Є!».
Відповідаючи на питання щодо намірів виїхати з України в зв'язку з відсутністю в країні перспектив, 12% відповіли, що мають намір виїхати на тимчасове працевлаштування і повернутися, коли ситуація в країні покращиться, 6% - що мають намір виїхати на постійне проживання за кордон, навіть якщо не вдасться працевлаштуватися за фахом, а 5% - що мають намір виїхати, але це не пов'язано з відсутністю перспектив.
Чим вище освітній рівень респондентів, тим вище частка тих, хто має намір виїхати на тимчасове працевлаштування і повернутися, коли ситуація в країні покращиться (їх частка зростає від 7% серед тих, хто має середню або неповну середню освіту, до 15% серед тих, хто має вищу освіту).
Як показують результати дослідження, наміри виїхати з країни практично не залежать від прогнозу економічного становища країни в найближчому майбутньому. Якщо серед тих, хто вважає, що економічне становище в Україні в найближчі 2-3 роки зміниться на краще, не мають наміру виїжджати з України 68%, то серед тих, хто вважає, що воно зміниться в гірший бік - стільки ж (68%) .
Дослідження проведене соціологічною службою Центру Разумкова з 21 по 26 квітня 2017 року 2018 респондентів. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.
Нагадаємо, Україна втратила свою привабливість для будь-якого економічного стратегічної співпраці з Китаєм і Польщею.

Читайте також: Квартири в передмісті несуть для покупця додаткові витрати, - гендиректор «Укрбуд Девелопмент»
Читайте також: Нардепи-свободівці вимагають введення віз із Росією
Читайте також: В Івано-Франківську у чоловіка з автомобіля вкрали 12 кг золота