Політика
2 червня 2017
ЗМІ: Рабінович - найбільш ймовірний опонент Порошенка в другому турі президентських виборів
На думку журналіста, Вадиму Рабіновичу вдалося мобілізувати електорат Південно-Східних областей України, який розчарувався в своїх попередніх обранцях.
news-image

Найбільш ймовірним кандидатом в президенти України в другому турі виборів є народний депутат, голова парламентського підкомітету з прав людини і лідер партії «За життя» Вадим Рабінович. Про це йдеться в статті журналіста «Фокуса» Мілана Лєліча під назвою «Друга п'ятирічка», передає «Є!»

На думку автора матеріалу, Вадиму Рабіновичу в першу чергу вдалося мобілізувати електорат Південно-Східних областей України, який розчарувався в своїх попередніх обранцях. І саме це дає йому можливість пройти до другого туру.

«Вадим Рабінович орієнтується на електорат, якого після окупації Криму і частини Донбасу вистачить для того, щоб забезпечити своєму фавориту друге місце», - зазначив Мілан Лєліч.

У той же час журналіст констатує, що Вадим Рабінович становить найбільшу небезпеку для президента Порошенка саме в другому турі виборів.

Як приклад Мілан Лєліч привів політичні тенденції в Західній Європі, що свідчать про те, що виборці, які  не визначилися, схильні симпатизувати новим особам в політиці.

«Ще одна загроза - поява якогось несистемного кандидата з нових осіб, здатного швидко набрати рейтинг і позмагатися з Порошенком, як це сталося під час останніх президентських виборів у Франції, перемогу на яких здобув до цього маловідомий широкому загалу Еммануель Макрон», - написано у статті.

Нагадаємо, згідно з даними соціологічного опитування, проведеного експертами компанії Z & B Global в квітні, Вадим Рабінович входить в трійку лідерів президентського рейтингу поряд з Петром Порошенком і Юлією Тимошенко, а його партія «За життя» посідає третє місце в рейтингу політичних партій України.

Читайте також: Київрада створила окремий Департамент спорту та молоді